Bemutatkozás
· Civil kutató és online elemzõ intézet
· Civil kutatási és online elemzések, emberi méltóság támogató mûhelyek 2013 óta
· Kutatási módszerek
· Támogatók

Politika ma Magyarországon
 
Magyarországon politikai irányok, résztvevők! 

Menük
· Főoldal
· Bemutató oldalak
· Felmérő
· Hírek archívuma
· Keresés
· Letöltések
· Szavazások
· Visszajelzés

EPDI Budapest - Diplomácia civilekkel
Civil diplomácia Magyarországon, Európában

Keresés itt
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

Európai Parlament
Európai Parlament

Kulturális mûhely: Naponta 8-12 órát csüngnek a fiatalok a médián
Beküldte wolfstudio ( olvasás)
Média
Egy most megjelent friss tanulmány szerint, a fiatal egyetemisták napi 12 órát töltenek el a szórakoztató médiával. Vészjósló a helyzet a gyerekeknél is, ők közel 8 órát függnek a médián, akárcsak a szüleik.


Életük fele a médiafogyasztással telik

A neves Emerging Adulthood szaklapban megjelent tanulmány fiatal egyetemisták médiafogyasztási szokásait vizsgálta meg, tizenegy különböző médiahasználatot különítve el, az internetezéstől a számítógépes játékok használatáig. A kutatók közel 500 egyetemista szokásait követve, megállapították, hogy idejük meghatározó részét, mintegy 12 órát, valamilyen szórakoztató médiával töltik – írja a domainflotta.hu A legtöbb időt az üzenetküldésre, a közösségi médiára, és az internethasználatra fordították.
A Jennifer L. Walsh által vezetett kutatás azt is vizsgálta, hogyan hatnak az egyes médiafogyasztások a tanulmányi eredményekre. Eredményeik szerint a mobiltelefonhasználat, a közösségi média, és a televízió használata rontja a tanulmányi eredményeket, míg az olvasásra fordított idő az eredmények javulását hozta magával.
A kutatók szerint a médiafogyasztásra fordított idő miatt a diákok sok órát hagynak ki, elhanyagolják az egyetemi munkát, és jellemző tünet a kialvatlanság és az élénkítő szerek használata is.
A médiahasználat kiugróan magas az első éves egyetemisták körében, mert jellemzően ebben az évben kezdik el önálló életüket. Azonban a jelenség hasonlóan aggasztó a fiatalok és gyermekek körében, ahogy egy korábbi tanulmány erre rámutatott.

A gyerekek egy teljes műszakot töltenek a médiával

A Henry J. Kaiser Alapítvány által támogatott kutatás szerint a 8-18 év között fiatalok átlagosan naponta 7,5 órát csüngenek valamilyen médián. Amennyiben figyelembe veszik azt is, hogy olykor egyszerre interneteznek és hallgatnak zenét, azaz egy időben többszörös a médiafogyasztás, úgy ez az adat az egészen elképesztő, napi közel 11 órára emelkedik.
A több mint kétezer gyermek bevonásával zajlott kutatás azt is megállapította, hogy azok a gyermekek, akik jobban függnek a médián rosszabb osztályzatokat érnek el az iskolában, és boldogtalanabbak.
A gyerekek a legtöbb időt a televízió előtt töltik, amit a zenehallgatás és az számítógéphasználat követ. Az olvasás és a mozi szerepe lényegesen kisebb. Aggasztó, hogy a médiafogyasztással töltött idő drámai módon növekszik. Az alapítvány öt évvel korábbi vizsgálatában még két órával kevesebb időt töltöttek a gyermekek televíziók és számítógépek előtt.

Idehaza se jobb a helyzet

A Médiatanács által tavaly végzett Kid.comm kutatás azt mutatja, hogy a hazai fiatalok médiafogyasztás nem tér el lényegében külföldi társaikétól. Különösen hétvégén magas a médiafogyasztás, amikor közel három órát töltenek el tévézéssel, két órát internetezéssel, egy órát rádióhallgatással, és e mellett még jelentős időt vesz el tőlük a számítógépes és mobiltelefonos játék is. Az internetezésnél a legtöbb időt a közösségi médiára szánják, amit a keresők használata követ. Összességében a médiafogyasztás nálunk is megközelíti az amerikai szintet, különösen a hétvégi időszakban.
Noha a médifogyasztás különösen a gyermekeknél aggasztó, a szüleik sem maradnak el tőlük. Az Ofcom éves jelentése szerint a brit felnőttek 7,5 órát töltenek a televíziók, vagy számítógépek előtt. Míg Magyarországon, a Nielsen felmérése szerint 2013 első negyedévében a teljes népesség naponta átlagosan 5 óra 18 percet töltött csak a tévékészülékek előtt.

Domain Flotta

 
Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy a felhasználónk? Regisztrálj, ingyenes!

Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Média


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Média:
Naponta 8-12 órát csüngnek a fiatalok a médián


Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékelje ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


"Naponta 8-12 órát csüngnek a fiatalok a médián" | Belépés/Regisztráció | 0 Megjegyzés
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
Névnap
Ma 2018. 5. 22, kedd, Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.

Hírek
 · Közlemények
 · Intézményi hírek
 · Felhívások
 · Tanulmányok
 · Rendezvények
 · Média
 · Pályázatok

Választási megfigyelés Európában - OSCE

 

ODIHR Director Ambassador Janez Lenarcic (l) and his adviser Bernhard Knoll (r) speak with election officials at a polling station in Osh, Kyrgyzstan, during parliamentary elections on 10 October 2010. (OSCE/Jens Eschenbaecher)

ODIHR


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy a felhasználónk? Regisztrálj, ingyenes!

Választás - Nemzeti Választási Iroda

 

Műhelyélet
· Összes kategória
· Értékeink
· Civil akció
· Gazdasági mûhely
· Kommunikáció
· Kulturális mûhely
· Média
· Oktatás
· Polgári sarok
· Politikai mûhely
· Társmagyarsági mûhel

Erdély autonómia - Erdélyi Polgár Info
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.

Független civil platform és online kutató társadalmi intézet! Magyarság és demokrácia a két legfontosabb érték!
© 2010 Közép-Európai Civil Kutató Intézet. Minden jog fenntartva.